Συντήρηση Κουφέτων
Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες καθώς και συμβουλές για τη συντήρηση των κουφέτων σας ώστε να επιτύχετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη τη γεύση τους.
- Τα κουφέτα έχουν ημερομηνία λήξης από 9 έως 12 μήνες μετά την παραγωγή τους. Παράγονται στην Ιταλία και στην Ελλάδα και φυλάσσονται σε κλειστές αεροστεγείς συσκευασίες στις άριστες εγκαταστάσεις της εταιρείας μας ώστε να διατηρούν τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.
- Τα κουφέτα διατηρούνται σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον χωρίς υγρασία με θερμοκρασίες μέχρι 25 °C. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τους σε ψυγείο λόγω υγρασίας. Η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας δημιουργεί συστολή και διαστολή στο εσωτερικό περιεχόμενο του κουφέτου και συγκεκριμένα στη σοκολάτα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση ζάχαρης του κουφέτου. Σε καμία περίπτωση κατά την διάρκεια μιας υψηλής θερμοκρασίας δεν θα πρέπει να μετακινήσουμε το προϊόν σε χώρο που θα έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας π.χ. (από ζέστη σε κρύο).
- Υψηλή θερμοκρασία, μεγαλύτερη από 30 °C, προκαλεί ρήγματα στο εξωτερικό του κουφέτου ή λεκέδες στην επιφάνειά του, από τα έλαια και τα λιπαρά της σοκολάτας και του αμυγδάλου. Ο χώρος αποθήκευσης ή προβολής τους θα πρέπει να ελέγχεται ως προς τη θερμοκρασία του και την έκθεσή του στον ήλιο.
- Υγρασία ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των τροφίμων. Ο χώρος που θα αποθηκεύεται ή θα προβάλλεται το προϊόν θα πρέπει να είναι ξηρός και να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα το επίπεδο υγρασίας του. Η υγρασία επικάθεται στην εξωτερική επιφάνεια και καθώς η ζάχαρη έχει πόρους και την απορροφά αρχίζουν τα προβλήματα με το μούχλιασμα και κιτρίνισμα καθώς επίσης και με την εμφάνιση ζωικών οργανισμών.
- Συχνό άγγιγμα του κουφέτου με γυμνά χέρια θα πρέπει να αποφεύγεται, καθόσον υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί η υγρασία και λιπαρότητα του χεριού στην επιφάνεια του.
Αναζήτηση με βάση το είδος του κουφέτου:
Ολόκληρο (καβουρδισμένο ή ξεφλουδισμένο) αμύγδαλο με λεπτή επίστρωση ζάχαρης.
Ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο, γέμιση λευκής σοκολάτας με γεύσεις και λεπτή επίστρωση ζάχαρης.
Διπλή σοκολάτα (πυρήνας λευκής με επικάλυψη γάλακτος) και λεπτή επίστρωση ζάχαρης.
Διπλή σοκολάτα (πυρήνας λευκής με επικάλυψη γάλακτος), διάφορες γεύσεις και λεπτή επίστρωση ζάχαρης.
Σοκολάτα υγείας και λεπτή επίστρωση ζάχαρης.
Σοκολάτα υγείας 70% κακάο και λεπτή επίστρωση ζάχαρης.
Γλυκαντικά απο το φυτό stevia.
Κουφέτα με επικάλυψη ζάχαρης και πυρήνας απο λαχταριστή πραλίνα.
Τραγανός πυρήνας από δημητριακά & σοκολάτα γάλακτος με λεπτή επικάλυψη ζάχαρης.
Προτάσεις που ξεφεύγουν απο την πεπατημένη για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.